Första maträtten: Påsktema.

Hej och välkomna ska ni vara till vår nya blogg. Vi är två glada och jordnära grabbar som pluggar konst i Linköping och är väldigt förtjusta i god mat. Här kan ni läsa om vad vi äter, om det så är frukost, lunch, middag eller kanske en sen kebab på okänd ort. Stort som smått, varmt som kallt, vilt som tamt, kött som vegetariskt, extravagant som vardag men inte gott som äckligt - Här kan ni endast förvänta er delikata rätter. Vi vill även poängtera att livets goda ska tas vara på, därför förespråkar vi ekologiska varor med en gedigen naturkänsla för ett kreativt matintag. Väl mött, Eric och Joel - "Plural i köket".
 
Till vårt första inlägg har vi lagat en rätt som vi döpt till  "I Rosens namn: baconblomster med en utsökt tummelisasallad". (Pga bristade utbud på Coop fick vi tyvärr nöja oss med inlagd sparris. Vi rekommenderar färsk och smörstekt till denna rätten.)
 
 
Vi ville fånga påsken i en enkel rätt som vem som helst kan tillaga inom rimlig tidsrymd och utan ekonomiska utsvängningar. Man gör som så att man inhandlar bacon, ägg och sparris. Till två personer räknar vi på ett paket bacon, ett ägg och 6 st sparrisskjälkar. Sätt ugnen på 250° på grilleffekt. Koka ägget. Rulla baconen till rosor med hjälp av tandpetare som håller ihop dem i basen. De skola icke välta. Då har du gjort fel. Placera dem stående på en plåt och ställ in i ugnen. Fettet kommer samlas i rosen så när man ser att det börjar flyta ut rekommenderar vi att du häller av det. När ditt bacon fått fin färg och doften av den färdigstekta grisen sprider sig i hemmet tar du ut plåten. Vid denna tidpunkten borde ägget vara färdigt och redan upplagt tillsammans med sparrisen som du smörstekt. Glöm inte skära av den träiga biten av skjälken för den smakar skit. Placera baconet i toppen av sparrisen som en vacker blomma. Ja ni ser ju på bilden hur man gör...
 
Tycker man detta låter omständigt kan man göra snabbvarianten då man steker båd sparris, bacon och ägg i samma panna och inmundiga detta i samlad trupp.
 
Tillbehör: "Tummelisasallad" = blanda ihop lite grönsaker du tycker om som finns i hemmet. Servera med en kall pilsner.
 
Lycka till och hoppas det smakar! Glad påsk!

RSS 2.0